Nieuws

Heerhugowaard maakt werk door verbinding

Geplaatst op 11-02-2019

Om ondernemers en studenten met elkaar in contact te brengen lanceert het Horizon College Heerhugowaard samen met de Bedrijfskring Heerhugowaard en alle vmbo-scholen het project ‘Heerhugowaard maakt werk door verbinding’. Een plan met concrete acties die ervoor zorgen dat talent in Heerhugowaard behouden blijft voor de groei van de vele mooie ondernemingen in de regio!

Vraag & aanbod

Noord-Holland-Noord heeft het laagste werkloosheidscijfer van Nederland, circa 3%. 
Heerhugowaard kent vele bedrijven waar het economisch goed mee gaat. Hierdoor zijn ondernemers regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s. Er is behoefte aan professionals die zijn opgeleid volgens de nieuwste trends. Het is echter moeilijk om aan ambitieus en nieuw talent te komen. Aan de andere kant zoeken honderden VMBO en MBO studenten in Heerhugowaard jaarlijks een eerste baan of uitdagende stageplaats in de regio. Of zij maken een keuze voor een vervolgopleiding. Een bijzonder feit is dat ondernemers en studenten elkaar nog helemaal niet kennen. Hoe zorgen wij dat deze studenten hun weg naar de lokale ondernemingen weten te vinden? En vice versa.

Unieke samenwerking onderwijs, bedrijfsleven en gemeente

Het Horizon College Heerhugowaard heeft hiervoor contact gezocht met de Bedrijfskring in Heerhugowaard. Samen met de gemeente Heerhugowaard geven zij het project ‘Heerhugowaard maakt werk door verbinding’ vorm. Hoe mooi zou het zijn als bedrijven en studenten in Heerhugowaard hierdoor elkaar kunnen vinden? Ook weten studenten wat voor carrièrekansen er in de regio liggen. Met als gevolg dat zij geen lange reistijden hebben naar hun werk en gebruik blijven maken van de faciliteiten en lokale voorzieningen in de regio.