Activiteit

Heerhugowaard On Stage

Het in contact komen met bedrijven en organisaties kan wat ons betreft niet vroeg genoeg beginnen. Heerhugowaard maakt werk door verbinding steunt hiervoor het Heerhugowaard On Stage programma. Heerhugowaard On Stage biedt deze jongeren een podium en de kans om met beroepsbeoefenaars in gesprek te komen en contacten te leggen met het bedrijfsleven.

Geplaatst op 2019-11-05

Het in contact komen met bedrijven en organisaties kan wat ons betreft niet vroeg genoeg beginnen.  Jongeren moeten al veel keuzes maken en het is daarom belangrijk dat wij hen helpen de juiste keuzes te maken. Welke opleiding heb je bijvoorbeeld nodig als je een bepaald beroep wilt uitoefenen? Deze keuzes staan aan de basis van de gehele opleidingsperiode en daarmee dus ook aan de basis voor een passende baan bij een werkgever. Heerhugowaard maakt werk door verbinding steunt hiervoor het Heerhugowaard On Stage programma.

Het Heerhugowaard On Stage is een beroepenfeest en faciliteert een nieuw, duurzaam, persoonlijk en lokaal ondernemersnetwerk voor Jongeren van het VMBO. Het draagt bij aan kansgelijkheid, toekomstperspectief, beroepsoriëntatie en ondernemersvaardigheden.

De meerderheid van de 12 jarigen gaat naar het VMBO en de meerderheid van de beroepsbevolking is afkomstig van het VMBO. Het VMBO kent de grootste diversiteit in niveau, kansen achtergrond en cultuur. Deze jongeren moeten als 14 / 15 jarige kiezen welke richting zij op willen. Heerhugowaard On Stage biedt deze jongeren een podium en de kans om met beroepsbeoefenaars in gesprek te komen en contacten te leggen met het bedrijfsleven. Zij horen dan persoonlijk van een beroepsoefenaar wat er zo leuk is aan een beroep en wat voor opleiding nodig is. 

Het helpt hen betere keuzes maken en wellicht wordt de leerling later wel uw enthousiaste stagiair of werknemer! Wij zoeken enthousiaste beroepsbeoefenaars / ondernemers die op het beroepenfeest willen staan en ook het vervolg van de “Doedag” (19 november 2019) willen verzorgen voor de jongeren die met de bedrijven / beroepsbeoefenaars een match hebben.

De beroepsbeoefenaars worden onderverdeel in 4 sectoren:
1. Groen en Natuur (sectorkleur groen)
2. Techniek (sectorkleur blauw)
3. Handel en Economie (sectorkleur rood)
4. Zorg- Welzijn en Maatschappij (sectorkleur oranje)

Ook zijn wij op zoek naar bedrijven die dit sociaal maatschappelijke project ook met een bijdrage willen ondersteunen. Deelnemende bedrijven worden vermeld op de lokale vriendenpagina van Heerhugowaardonstage.nl.

De leden van de Bedrijfksring Heerhugowaard hebben het recht om als eerste in contact te komen met het programma Heerhugowaard On Stage. Zij kunnen in de aankomende periode benaderd worden door Corina van Halst. Als loopbaan ontwikkelingsbegeleider bij Sam& is zij het aanspreekpunt van